دوربین های مدار بسته هوشمند چیست؟
تجهیزات امنیتی یکی از مهمترین اقلامی است که برای ساختمان های مختلف با کاربری های مختلف استفاده میگردد. افزایش نظارت، امنیت بالاتر و آسایش از مهمترین فواید سیستم های نظارتی است. دوربین های مدار بسته هوشمند از مهمترین اجزای این سیستم ها میباشد. در کشور ما نیز همگام با دیگر کشورهای جهان انواع دوربین های تحت شبکه و امنیتی و حفاظتی تولید، مونتاژ و استفاده میگردد.
این دوربین ها ولی تفاوت های چشمگیری با انواع دوربین هوشمند دارند. در این مقاله از شرکت تیوان تک به بررسی انواع دوربینهای هوشمند میپردازیم و امکانات آن ها را تشریح می نماییم. همچنین به تفاوت های این دوربین ها با نمونه های غیرهوشمند موجود میپردازیم.
انواع دوربین هوشمند سیستمهای پردازش تصویری هستند که برای اتوماتیکسازی تصمیمات در یک واحد صنعتی طراحی شدهاند. این دوربینهای فیلمبرداری یک سنسور تصویر را با یک واحد پردازش پیوند میدهند تا مرحله بعدی، یک فرایند مکانیکی را تعیین کند. آنها کوچکتر از سیستمهای بینایی ماشین کنترل شده توسط کامپیوتر هستند. ممکن است همان ویژگیها یا رابط را نداشته باشند. همچنین با ذهنیت “تنظیم و فراموش کردن” کار میکنند. اکثر دوربینهای هوشمند دادههای مبتنی بر تجزیه و تحلیل داخلی را ارائه میدهند.
دوربین هوشمند از قابلیت منحصر به فرد تجزیه و تحلیل جداگانه تصاویر و برقراری ارتباط این دادهها با تنظیمکنندهها و رابطهای صنعتی خارجی برخوردار است. این قابلیت اجازه میدهد تا اتوماسیون تصمیمات پردازش سادهتر انجام شود و ردپای کوچک پردازنده های داخلی (و اغلب بسیار قدرتمند) آنها باعث انعطافپذیری بیشتر از سنسورهای بینایی ماشین میشود. غالباً، دوربین هوشمند ابزاری با وضوح استثنایی در یک خط است.
دوربین های مدار بسته هوشمند چگونه کار می کند؟
دوربین مدار بسته یا دوربین هوشمند را می توان در هر نقطه ای از منزل نصب کرد. با راه اندازی دستگاه و همچنین به کمک اپلیکیشن مخصوص طراحی شده، تصاویر محل مورد نظر را تماشا کنید. در حقیقت دوربین هوشمند را می توان یکی از شگفتانگیزترین اختراعات و فناوری های امنیتی به شمار آورد. عملکرد دقیق دوربین های هوشمند را می توان با بهترین جی پی اس ها مانند ردیاب آهنربایی نظامی مقایسه کرد.
قسمت های اصلی دوربین های هوشمند
یک دوربین هوشمند معمولا شامل بخش هایی عبارتند از
- سنسور تصویر (ماتریکس یا خطی | CCD یا CMOS)
- مدارات دیجیتال تصویر
- حافظه تصویر
- پردازنده (اغلب DPS یا پردازنده قدرتمند مناسب)
- حافظه داده – حافظه برنامه
- پرتکل ارتباطی (RS232, Ethernet)
- خطوط I/O
- جایگاه مناسب لنز (معمولا C-Mount CS-Mount)
- قابلیت اتصال به سیستم های نور پردازی (معمولا LED)
- نرم افزار توسعه دهنده دوربین
- خروجی تصویر اختیاری (مثال: VGA, SVGA)
قابلیتهای شگفت انگیز دوربین مدار بسته هوشمند
به لطف هوش مصنوعی، دوربینهای مداربسته به ویژگیهای شگفت انگیزی مجهز شدهاند:
قابلیت تشخیص چهره
از ویژگیهای برجستهی هوش مصنوعی در دوربین مدار بسته هوشمند، تشخیص چهره است. دوربین مداربسته میتواند از طریق استخوان گونه، حالت چشمها و در کل رسم الگوی صورت کاربران، افراد ناشناس را شناسایی کند. دوربین هوشمند بمحض شناسایی افراد ناشناس به کاربر گزارش میدهد.
سیستم حصار جغرافیایی و موقعیتیاب جهانی
سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS) و ویژگیهای حصار جغرافیایی (Geofencing) به طور خودکار، صبحها که باعجله از در بیرون میروید، دوربین هوشمند شما را روشن میکنند و برعکس، هنگامی که شما در حال برگشت و نزدیکی خانه هستید، سیستم را بدون نیاز به دخالت شما خلع سلاح میکند.
برقراری ارتباط
علاوه بر ثبت تصاویر، دوربینهای هوشمند به سیستمهای ارتباطی صوتی نیز مجهز هستند که به شما امکان میدهد به مکالمات محیط گوش دهید یا مراقب سایر صداهای مشکوک در خانه خود باشید. اگر متوجه شدید که سارقی در منزل حضور دارد، میتوانید با صحبتکردن آنها را غافلگیر کنید تا فکر کنند شما در خانه حضور دارید.
تشخیص صدا
قابلیت درک بصری و صوتی از ویژگیهای قابل ستایش دوربین هوشمند مداربسته است. تشخیص صدا در مدیریت خانه هوشمند با فناوری دستیار صوتی، حیرت آور است! دوربین مداربسته با چنین قابلیتی، شبیه به یک ربات دست به خدمت عمل میکند. به او دستور دهید که فیلم چه تاریخی را میخواهید تا از ذخیره فضای ابری برایتان به نمایش گذارد.
چه مدل دوربین های هوشمندی در بازار ایران وجود دارد؟
دوربین های مخفی کوچک، متوسط و پیشرفته با برندهای مختلف در بازار ایران قابل دسترسی است. برخی از این دوربین ها برای محل کار، کارخانه یا انبارها مناسب است. برخی دیگر چند منظوره هستند و از آن ها می توان هم در خانه و هم در منزل استفاده کرد. در بین محصولات موجود در بازار ایران دوربین هوشمند منزل IR300 یکی از بهترین مدل هاست.
مزایای دوربین مدار بسته هوشمند
دوربین مدار بسته هوشمند قابلیتهای شگفت انگیزی دارد که میتوان برای امنیت هر چه بیشتر محیط کار و خانه روی آن حساب کرد. تشخیص حرکت، شناسایی افراد ناشناس، ردیابی و تعقیب سوژههای مشکوک، قابلیت دید در شب، تنظیم اتوماتیک نور برای نمایش راحتتر: مثل کم کردن نور اطراف برای برجسته شدن سوژه و خیلی از موارد دیگر که این دستگاه را به دستگاهی قابل اعتماد برای ایمنی داخل و خارج خانه تبدیل میکند.
نقطه ضعف دوربین های هوشمند
شاید مهمترین نقطه ضعف دوربین های هوشمند، کم بودن فضای ذخیره اطلاعات است. در این دوربین ها، وابسته به سناریوهای ضبط تصاویر، اطلاعات میتوانند تا چند روز در فضای رم یا حافظه ابری ذخیره گردند. بنابراین این سیستم مناسب مکان هایی که در آن ها به ذخیره دائمی تصوایر احتیاج است مناسب نمیباشد.
خرید دوربین های مدار بسته هوشمند
دوربینهای هوشمند به طور فزایندهای در حال تبدیلشدن به یکی از ضروریات خانهها هستند. این دستگاهها علاوه بر ثبت تصاویر و ضبط فیلم، دارای امکانات بیشتری مانند شناسایی چهره، تشخیص حرکت، GPS، geofencing، برقراری ارتباط دوطرفهٔ صوتی، مشاهدهٔ زنده و ذخیرهسازی ابری هستند تا اطمینان حاصل شود که خانهٔ شما از این سیستم امنیتی بیشترین بهره را میبرد.
با رشد سریعِ تحولات فناوری، پیشبینی آیندهای که مملو از ابزارهای هوشمند است، واقعیتر شده است. برای اطمینان از حفظ امنیت خانه ها، ابزارهای هوشمندی همچون دستگیره یا قفل هوشمند، سنسور های حرکتی، حسگرهای آتش سوزی و اکنون دوربینهای هوشمندی در بازار وجود دارند که شما را شگفتزده میکنند. این دستگاهها به شما اطمینان میدهند که خانهتان ایمن است و در برابر سارقین محافظت میگردد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره تخصصی می توانید با کارشناسان تیوان تک تماس بگیرید.